Wednesday, December 13, 2017

Espoo-joulukalenteri 13: Tapiola

Päivälleen 36 vuotta sitten lumisena sunnuntaipäivänä Puolaan julistettiin sotatila ja Savonlinnan keskussairaalassa syntyi pieni poikavauva, jonka nimeksi päätettiin antaa muun muassa Tapio. Tapio ei alkuun vakuuttanut tormakkuudellaan, joten hänelle teipattiin tippaletku päähän ja hänet suljettiin pelkässä vaipassa savolaiseen lasikaappiin. Hänen äitinsä matkusti yläkerrasta tavarahissillä tapaamaan pientä lastaan. Nimeänsä enteillen Tapio kuitenkin osoittautui vahvaksi kuin karhu: jo tiistaina hän oli päässyt kaapista pois sänkyyn ja kapaloon. Eipä aikaakaan, kun hän pääsi ensimmäiselle lentomatkalleen Savonlinnasta Helsinkiin ja Helsingissä hän on edelleen (tai jos luet tätä virka-aikaan niin hän on Espoossa työpaikallaan, mutta ehkä pointti oli ymmärrettävissä).

Tapion kunniaksi tänään esitellään Tapiolaa. Se on mun suosikkikaupunginosa Espoossa. Kävipä siis satumainen onni, että mä muutan sinne pian! Valkoiseksi petsattu glittertammiparketti on nyt asennettu. Tänään sinne tuodaan jääkaappi ja huomenna keittiö. Ne kun saadaan asennettua, niin eipä aikaakaan ja mä vien sinne mun sarastusvalon, Tempur-tyynyn ja lankakorini ja teen itselleni kodin. Katselen parvekkeelta 8 metriä syvää aarniometsää, sen takana kohoavaa tonttukylää (tai no teknisesti rivitaloaluetta, mut se näyttää ihan tonttukylältä) ja ostoskeskusta tai makkarin ikkunasta kalliomaisemaa.

Uudesta kodista on ruokakauppaan matkaa noin puoli kilometriä. Mun tulevasta kodista on lyhyempi matka elokuviin, hotelliin ja kirkkoon kuin kauppaan. Myös uimahalli sijaitsee lähempänä kuin ruokakauppa, mutta se ei just tällä hetkellä kovasti ilahduta, koska Espoo on päättänyt antaa uimahallin remonttiaikataulun Länsimetro Oy:n laadittavaksi. Sitä paitsi Lankomiehen ja Kälysen kotiin on lyhyempi matka kuin ruokakauppaan eli jos on nälkä ja uusi jääkaappi tyhjä, voi yrittää kutsua itsensä sukulaisuussuhteen varjolla sinne syömään.

Tapiolassa on metroasema. Sinne ei kannata yrittää mennä ostoskeskuksen kautta, koska se sisäänkäynti valmistuu joskus muutaman vuoden päästä ja näppärä reitti kulkee nyt kahdella eri hissillä sekä autohallin poikki. Jos Tapiolasta menee metroon, kannattaa ehdottomasti valita Jysk Vuodevarastoa vastapäätä Etolan vieressä sijaitseva sisäänkäynti. Siinä ilmainen vinkki.

Tapiolassa on muutakin mukavaa kuin metro. Niinku esim. näyttelykeskus WeeGee, jonka sisällä on esimerkiksi lelumuseo sekä ravintola ja pihalla ufon näköinen Futuro-talo. Ravintolassa mä oon käynyt syömässä Vilungin kanssa esimerkiksi silloin, kun kummipoika oli noin kymmenkuinen ja heitteli porkkanasosetta naapuripöydässä istuneen naisen huppuun.

Parasta mun uudessa asunnossa ei oo kuitenkaan maisemat, glitterparketti eikä ees lyhyt etäisyys kirkkoon vaan se, että Tapio muuttaa sinne mun kanssa yhdessä.
Näkymä tapiolalaiselta parvekkeelta aarniometsän takaa pilkottavaan tonttukylään

No comments: