Thursday, December 14, 2017

Espoo-joulukalenteri 14: Haukilahti

Nyt mennään lahtiin. Niitä on paljon. Aloitetaan vaikka Haukilahdesta. Haukilahti on siinä mielessä ajankohtainen, että Kälysen äiti asuu siellä ja hän antoi eilen Handymanille syntymäpäivälahjaksi erittäin hienon ja saajalleen mieluisan kylpytakin. Handyman on nyt mielissään kuin vasta ruokittu vastasyntynyt, kun kietoutuu pehmeään kylpytakkiinsa.

Haukilahti sijaitsee Westendin ja Matinkylän välissä. Siellä on kylpyhuoneen näköinen Haukilahden ostari ja rannassa mainio kesäpaikka Cafe Mellsten. Mellsten on siinä määrin kiva, että mä vein sinne isäni kerran lounaalle ja hänellekin maistui. Hyvä, mutkaton ja kiva. Ranta on myös ihan viihtyisä. Haukilahden vesitornikin on hieno. Sisällä mä en ole ollut, mutta joskus vielä aion mennä Harakanpesään syömään.

Muutoin Haukilahdessa ei ole erityisesti mitään. Siellä asuu tukuittain lääkäreitä. Sinne pääsee jatkossa halutessaan bussilla liikenteen solmukohdasta eli Niittykummusta (Niittykumpua nimitettiin liikenteen solmukohdaksi HSL:n infolehtisessä ja nyt mä tajuan että miksi! Sieltä pääsee Haukilahteen). Kävellenkin pääsee. Siitä HSL ei kertonut mitään. Hyvät kengät on hyvä olla jalassa, kuten ny muutenkin kävellessä. En suosittele huonoja kenkiä. Hyvistä kengistä tuli mieleen mun uudet pikkupakkaselle suunnatut nastakengät, jotka oli mulla tänään jalassa. Ei haitannu liukkaus yhtään!
Menomeininkiä kyltillä
Yllättävän suuri kylppärin näköinen ostoskeskus

2 comments:

Pumpumkatti said...

Kannattaa mennä Haikaranpesään, jos haluaa Haukilahdessa syödä.
Mutta tervetuloa Harakanpesäänkin, jossa on maukas ruoka myös :)

Elämyskameli said...

Toden totta, se on eri lintu! Mä oon esim. arvosteluita lukiessani tiennyt heti nimestä, että kummasta on kyse mutta silti ajatellut, että onpa hankalaa kun kahdella espoolaisravintolalla on sama nimi.