Tuesday, December 5, 2017

Espoo-joulukalenteri 5: Soukka

Soukka on veikeä nimi. Tulee mieleen saukko tai sopukka. Ja ruotsiksi tietysti sökö, joka on ilmeisesti jonkinlainen epämääräisen maineinen korttipeli, jota 70-luvulla pelattiin jossain kabineteissa. Mä en tiedä yhtään, miten sököä pelataan, mutta siitä tulee mieleen ostarin baarin takahuone, viininpunainen, likainen, repeytynyt vinyylisohva ja Timo Soini.

Soukasta tulee mieleen myös sukka. Sukka on muutenkin mun mielessä nyt, koska mun kaveri kutsui mut Sukka-Finlandia-joukkueeseensa. Kyseessä ei ole mikään hämmentävä haaste, jossa pitää hiihtää Finlandia-hiihto pelkkään sukkaan pukeutuneena vaan neulomiskilpailu. Helmikuun loppuun mennessä pitää neuloa seitsemän paria sukkia tiukkojen ohjeiden mukaan. Lämmittelysukkaohje on julkaistu jo joskus lokakuulla. Mut kutsuttiin viikonloppuna ja eka lämmittelysukka on jo valmis. Ensimmäinen virallinen kilpailusukkaohje ilmestyy itsenäisyyspäivän aamuna klo 10. Sen teema on pro patria ja lankoina pitää olla kaksi toisistaan erottuvaa väriä. Mä olin kuivis ja ostin sinistä ja valkoista, mut jos Suomi sata -päivänä ei saa tehdä sinivalkoisia sukkia ni koskas sitten? Mä huomasin eilen laulavani Maamme-laulua suihkussa.

Ai niin nyt harhauduttiin. Mut siis yllättäen tää sukkashow liittyy Soukkaan. Soukassa on aivan mahtava lankakauppa. Sen sivupiste on Korkeavuorenkadulla, mut mä en ollu ikinä aiemmin käynyt Soukan myymälässä (enkä ehkä Soukassa muutenkaan), joten ajattelin että no hitto miksei ja lähdin töistä Soukkaan. Ihana kauppa. Paljon lankoja. Ostin kymmenkunta kerää. Nyt saa tulla vaikka mitä sukkahaasteita, mä oon valmis! Tai no en oikeasti, tarviin vielä siemenhelmiä(?) eikä Menitassa ollut oikeaa kokoa (?). Siemenhelmiskene on mulle vähän vieraampi. Täytyy googlaa.

Soukasta ois ehkä pitänyt kertoa muutakin, mut en oikein osaa. Siellä oli pimeää. Metroasemaa mainostettiin, mut sitä joutuu vielä hetkosen odottamaan. Kivoja korkeita taloja. Jotenkin viihtyisän oloinen paikka oli Soukka. Ja hassu nimikin sillä.

Laittaisin tähän kliseisesti Soukka by night, mut kello oli jotain puoli viisi

No comments: