Thursday, December 7, 2017

Espoo-joulukalenteri 7: Lystimäki

Nyt mä huijaan. Laitoin otsikoksi Lystimäki, vaikka mulla ei oo siitä mitään sanottavaa. En oo siis ees käynyt siellä. Se sijaitsee Olarinmäen ja Olarinluoman välissä lähellä Olaria. Varmaan on lystikästä siellä. Menkää jos haluatte.

Valitsin Lystimäen, koska ajattelin käyttää sitä narisevana aasinsiltana siihen, kuinka lystiä mulla eilen oli. Aloitin aamuni kuuntelemalla netistä Finlandian eri versioita. Sit menin suihkuun ja lauloin siellä Maamme-laulua. Kymmeneltä julkaistiin Sukka-Finlandian ekan etapin ohjeet, joita noudattaen mä aion tehdä isälle joululahjasukat (graafista kirjoneuletta, yök). Neuloin sinivalkoista villasukkaa kuunnellen Finlandiaa ja Evakon laulua. Aika diippii jopa Handymanin mielestä. Seuraavaksi mä keitin lohikeiton ja valmistauduin kotonani järjestettävään itsenäisyyspäivän vastaanottoon. Ja olikin lystiä! Väkeä oli enemmän kuin ikinä ja vaikka oli paljon tiskiä sekä tietty Legot ihan murusina, niin ihan kaameaa kaaosta ei saatu aikaan. Sotkuisempaa oli viime perjantain pikkujoulujuhlien jälkeen. Lopuksi katsottiin Linnan juhlia tädin ja serkun sekä parin muun vieraan kanssa ja mä jatkoin sen sukan neulomista (ja tietty purkamista, pihkuran kirjoneule!) ja nyt mä tulin nukkumaan.

Tietty mä kerroin tän paitsi leveilläkseni olleeni Suomi 100 -juhlissa, myös voidakseni esitellä mun ja Kälysen tekemät leivonnaiset.
Vasemmalla Aleksanterin leivoksia, oikealla mustikkaprinsessakakku

Koristeita, kuvasta rojaltit serkkupojalle

No comments: