Friday, December 22, 2017

Espoo-joulukalenteri 22: Hannus

Hannus on uusin Espoon kaupunginosa, johon mä oon tutustunut. Mä oon jopa käynyt siellä sisätiloissa tutustumassa hannuslaiseen rivitaloasuntoon. Se oli tosi viihtyisä ja siinä oli huisi viiden metrin korkuinen olohuone. Lisäksi siellä asui mukavia ihmisiä, joista nuorin on vielä aika pieni, lieneekö vielä edes neljää kiloa täyttänyt. Tänään juuri kolme viikkoa. Onnea hänelle merkkipäivän johdosta!

Kenties joku muukin pohdiskelee, missä Hannus oikein on. Helppo selittää: siinä aika tarkkaan Bauhausin ja Hyljelahden puolivälissä. Ihan kivenheiton päässä on siis paitsi Bauhausin naulat ja vetimet, myös Plantagenin paratiisikasvisto. Hannuksessa, kuten melkein koko Espoossa muutenkin, on rivi- ja pientaloa vieri vieressä rauhallisesti ja tyytyväisesti. Ja kuten monessa muullakin espoolaispaikalla, myös Hannuksella on hassu nimi. ju-Hannus.

Meidän asunnon remontti on melkein valmis. Vielä muutama silaus ja sit päästään muuttamaan. Meidän remonttimies oli itse asiassa viikon etuajassa ja kun keittiöasentajan tultua huomattiin, että yksi pikkujuttu oli jäänyt remonttimieheltä tekemättä, hän tuli sen heti ekasta soitosta korjaamaan. Mitä ne sanoo että remontti on työlästä?

Mun joulu-urakka alkaa tänään. Oon takapäivystäjä tästä iltapäivästä maanantaiaamuun. Kunpa saisin nukkua edes jonkin yön, että päivällä jaksaisi töiden lomassa keskittyä todelliseen joulu-urakkaan, Sillan kolmoskauteen ja uusiin Sukka-Finlandia-sukkiin! Tänä vuonna mä odotan joulua ihan innoissani, koska pääsee neulomaan! Ainakin viimeistään joulupäivänä.

No comments: