Saturday, December 9, 2017

Espoo-joulukalenteri 9: Lehtimäki

Lehtimäki on tutumpi linja-autoista kuin Espoosta. Espoossa se kuitenkin on, yksi espoolaisista mäistä. Sijaitsee Espoon keskuksen ja Ikean välissä kivenheitto Keski-Espoon uimahallilta Ikealle päin. Siellä on golfkenttä ja tietyö. Sen maastossa on myös jonkinlainen oppilaitos. Otin sen tähän, koska se on yhdyssana enkä vielä ole valmis siirtymään lahtiin. Niitä on julmetusti, mutta säästelen.
Lehtimäen idylliä

Samaan postiin mahtuu varmaan myös Espoon keskus. Mä en viitsi tehdä siitä omaa postausta, koska sen nimi on niin kuiva, että se imisi elämyskeitaan tyhjäksi. Espoon keskus on niin ruma, että se on jo sympaattinen. Jotenkin vetävä. Siellä on juna-asema ja Entresse-niminen ostoskeskus. Mä oon joskus halunnut väen vängällä Entresseen, koska se kuulosti niin dynaamiselta, mut ei se sit ihan oikeesti kovinkaan dynaaminen ollutkaan. Ihan tavallinen ostoskeskus. Ihan ookoo. Espoon keskus on siitä myyttinen paikka, että mä en tunne ketään, joka asuisi tai olisi kertonut ikinä asuneensa siellä. Vaikka kyllähän varmaan sielläkin joku asuu. Tuskin juna-asemaa pelkille kaupungin byrokraateille ja Entressen myyjille olisi rakennettu. Vai vaihtaako kaikki siitä junasta bussiin ja menee uimahalliin? Niin mä tekisin. Oon joskus tehnytkin.

Putki juna-asemalta ja röyhkeän komea ydinkeskuksen talo
Tää on siitä vierestä. Rakastettavan ruma rakennus. Mun tekisi mieli mennä sisään. Siellä on taatusti valju kahvihuone, jossa on vähän vanhaa nisua. Haluaisin istua pöydän ääreen pinttyneen kahvikupin eteen ja kysyä muilta kahvittelijoilta, että katsoivatko hekin Sohvaperunoita eilen. 


No comments: