Wednesday, December 6, 2017

Espoo-joulukalenteri 6: Leppävaara

Espoo on turvallinen paikka. Espoossa vaarat on niin matalia, että niiden rinteillä kasvaa lehtipuita ihan huipulle saakka (kymmenen pistettä puujalkavitsistä, oujee).

Leppävaara on yksi Espoon keskustoista. Muita on Espoon keskus, Matinkylä, Espoonlahti ja Tapiola. Jokaisella näistä on varmasti omat vetonaulansa, mutta Leppävaaran houkutin on paras uimahalli (tai näin mä oletan, en oo käynyt Espoonlahden uimahallissa). Keski-Espoon halli on myös ihan ok, mutta Leppis on parempi. Ihan parasta Leppiksessä on ulkoaltaat, jotka on tietysti kiinni tähän aikaan vuodesta, mutta mieli jo halajaa sinne toukokuulle. Sisäaltaatkin on hyviä ja etenkin mua viehättää se, että vesijuoksijat eivät ole uimareiden kanssa samassa altaassa. Se viehättää, koska se on poikkeuksellista. En vastusta uimareita (miksi vastustaisin?), mutta on hauskaa päästä samaan altaaseen kuin uimahyppääjät ja etenkin kuviouimarit. Visuaalisempia lajeja.

Leppävaarassa on myös Angry Birds -leikkipuisto, jossa olen joskus käynyt. Lisäksi mä pysähdyin siellä mennessäni Jorviin töihin muutama vuosi sitten. Nii ja Sello. Leppävaara on ihan kivaa seutua, juna-asema ja isot tiet ja kaikki, mut mun ei oo ikinä tehnyt mieli asua siellä. Se on kuitenkin tosi paljon samanlainen kuin Tikkurila ja mulla on kokemusta Suur-Tikkurilan alueella asumisesta. Ei ollu niin makeeta, että hakeutuisin uudelleen feikki-Tikkurilaan. Voin visiteerata, mut jätän muille.

Mää tykkään kyllä tuosta korkeasta talosta
Siellä se Maxi silloin oli. Haikeus.
PS Sukka-Finlandian ekat sukat (lämmittelysukat) tehty! Sinivalkoiset langat valmiina, kymmeneltä alkaa eka etappi!

No comments: