Monday, December 18, 2017

Espoo-joulukalenteri 18: Kauklahti

Nyt mulla on paineita, koska tätä postausta odotetaan. Mulla on tosi lämpimät muistot Kauklahdesta. Muistan selkeästi, minkä näköistä siellä oli, kun Pumpumkatti oli Ameriikassa vaihto-oppilaana ja hänen äitinsä kutsui meidät Pumpumkatin kaverit illanviettoon luokseen tms vuonna 1997/8. Ne oli ihan hurjan hauskat juhlat. Pumpumkatti oli lähettänyt laatikollisen eksoottisia amerikkalaisia makeisia meille ihmeteltäväksi. Toffeeomena oli mädäntynyt, mutta muut elintarvikkeet olivat kunnossa. Popkornin makuiset Jelly Beansit maistuivat kummallisilta. Pumpumkatin äiti oli leiponut pullaa ja tehnyt ruoaksi ehkä jotain keittoa. Oli tosi hyvää mehua. Luettiin Pumpumkatin kirjeitä ja taidettiin puhua puhelimessakin. Juhlien jälkeen me mentiin bussilla keskustaan ja siitä sit tietenkin mä menin junalla kotiin kauas Vantaalle. Se bussi kulki pikkuteitä aika pitkään, yhdessä vaiheessa kapeassa kalliosolassa ja musta tuntui että mäkin oisin ollut Ameriikassa.

Ymmärtänette, että mä siis haluaisin todellakin kirjoittaa perinpohjaisen analyysin Kauklahdesta. Siinä tulee tenkkapoo, koska mä en löytänyt sitä muistojeni Kauklahtea. Löysin Kauklahden juna-aseman ja sen ympärillä olevan pellon sekä pientaloalueen. Missään ei kuitenkaan näkynyt tuttua rinteistä kerrostalomaisemaa. Voin siis kertoa lähinnä Kauklahden asemasta. Se ei vaikuta sijaitsevan tiheän asutuksen alueella. Siellä on R-kioski, iloinen koira ja kärttyinen nelikymppinen mies, joka pui mulle nyrkkiä, kun yritin ottaa asemasta kuvaa. Siellä on kolme pysäköintipaikkaa, joihin suhtaudutaan kuin maaseudun pysäköintipaikkoihin eli että ei oo mitään väliä, miten vinossa auto paikalla on, ku ei sinne kuitenkaan ketään muuta tule. Ja jotta Kauklahden asemalle autolla pääsee, pitää ajaa sitä kalliosolatietä tai sitten alppityyppistä rinnetietä. Molemmat on tunnelmallisia.

Mun pitää varmaan tehdä uusi turnee myös Kauklahteen sitten, kun on vähän vähemmän marras-joulukuu. Ei silloin illanvietossakaan mikään aurinkoinen vuodenaika ollut (pikkujoulu? ystävänpäivä?), mutta selvästi mä en nyt oikeaa paikkaa löytänyt. Vai onko Kauklahti tyyten uudistettu haja-asutusalueeksi?
Oli opastus. Olisi pitänyt löytää.
Tää on ny se asema. Hiukan kuvan vasemmalla puolella on kiukkuinen nelikymppinen mies leppoisine koirineen. Kuvassa oikeassa reunassa näkyy R-kioskin kulmaa

No comments: