Wednesday, December 16, 2015

Joulukale 16: puhelinyhtiöt

Alkuun meillä oli Saksassa suomalaiset puhelinliittymät, mutta se oli kallista. Niinpä hankittiin paikalliset liittymät pitkällisen vertailun jälkeen. Eka Handyman yritti saada Telekomilta liittymää, mutta useaan otteeseen sen hakemus tyrmättiin. Lähdettiin sitten Vodafonen kelkkaan. Se kelkka oli hajalla ja haiseva. Liittymä ei toiminut töissä eikä kunnolla kotonakaan. Siirrettiin ne sitten iPadeihin. Yritettiin uudelleen Telekomia, joka sitten saatiinkin, kunhan tajuttiin tilata se mun nimellä. Pankkitili oli näet nimellä "Elämyskameli ja Handyman", ja koska mun nimi oli ekana, ei Telekom voinut myöntää Handymanille liittymää. Idiootit. Se liittymä toimi kohtuullisen hyvin. Ei suinkaan töissä niissä tiloissa, joissa mä käytännössä työskentelin, mutta edes yleisissä paikoissa. Ihan jees. Näiden lisäksi meillä tietysti oli myös lankaliittymä, koska Saksa on 80-luvulla eikä koti-internettiä saa ilman lankaliittymää. Kamalan kallista soittaa lankaliittymästä kännykkään! Huijarit käyttää kännykkää. Ja kun sanon, että meillä oli lankaliittymä, en liioittele. Lankapuhelinta meillä ei kuitenkaan ollut, joten oltiin huijareita. Aina kun puhelinnumeroa kysyttiin jossain, virkailija järkyttyi kun annettiin matkapuhelinnumero. Törkeetähän sellaista on käyttää.

Suurin tyrmistys oli liittymien lopettaminen. Kaikissa oli kahden vuoden määräaikainen sopimus. Lankaliittymästä oli sanottu, että sen voi ulkomaille muuton vuoksi lopettaa aiemminkin maksamalla 3 kk:n sakkomaksun. No problem. Sen sai irtisanottua, kunhan oli hankkinut muuttotodistuksen. Eri asia oli, että kun sovittiin, että se katkaistaan 31. toukokuuta, se katkaistiinkin jo 27. toukokuuta eikä enää päästy internettiin. Kun mentiin valittamaan, saksalaiset pyörittelivät silmiään, että kuinka nyt voi olla näin tarkkaa. No onhan se!

Molemmat matkapuhelinliittymät olivat sopimuksentekovaiheessa vakuuttaneet, että liittymän voi katkaista ilman kuluja, jos muuttaa ulkomaille. Telekomin irtisanominen onnistui yhdellä kirjeellä pääkonttoriin. Laskuja ei enää tullut. Vodafone sen sijaan lähetti laskua laskun perään useasta irtisanomiskirjeestä huolimatta kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Lopulta kuitenkin joku lähetti sähköpostia, että ookoo, irtisanokaa sitten ja tässä on 700 euron loppulasku. WTFTFTF! Yritin vedota useaan otteeseen siihen, että kun sopimuksentekohetkellä luvattiin. Saksalainen Filip pahoitteli, että olimme saaneet väärää informaatiota. Kyllä sapetti. Maksoin kuitenkin, koska saksalainen riitely ei kiinnostanut enkä toisaalta halua mihinkään perintärekisteriin tms, jos vielä joskus haluan lomailla siellä. Vielä tuonkin laskun maksamisen jälkeen yrittivät lähettää uusia 600 euron laskuja, jotka kyllä vertauskuvallisesti tungin Filipin kurkkuun. Vodafone on kusisin puhelinfirma, jonka tiedän. Kusisempi kuin se suomalainen pikkufirma, jonka mainoksessa on sukkahousumies ja valtava orava. Melkein ilahdutin itseäni viimeistä Vodafone-maksua maksaessani merkitsemällä saajaksi "Vodafonen valehtelevat huijarit", mutta sit mä muistin olevani 35-vuotias. 35-vuotiaana varhaiskeski-ikäisenä mä en lähde moiseen luuseripuheeseen. Mä voin olla jalompi ihminen.

No comments: