Wednesday, December 1, 2010

Luukku 1: Helsinki

Helsinki on Suomen pääkaupunki. Matkakohteena se on mukava. Mä oon matkaillut Helsingissä laajalti esim. keskustassa, Lauttasaaressa, Konalassa ja Tapanilassa.

Helsinkiin pääsee junalla, laivalla, ratikalla, autolla, bussilla ja kävellen. Helsingissä on myös lentokenttä, jonka oheisrakennuksessa myydään kauko-ohjattujen lentokoneiden osia. Kovin isolla lentokoneella ei Helsinkiin kuitenkaan pääse.

Parasta Helsingissä on ystävien kanssa kahvittelu esim. Cafe Piritassa ja monipuoliset vesijuoksumahdollisuudet. Ostoksia on mahdollista tehdä, hintataso muodostunee jonkinlaiseksi joulukalenterin standardiksi. Julkisilla liikkuminen on yksinkertaista. Helsinkiläisten kanssa kommunikointi onnistuu monilla suurimmilla kielillä (esim. englanniksi ja venäjäksi) sekä suomeksi.

Hyviä ravintoloita Helsingissä ovat esim. Mountain Töölössä, Ken Yau Kalliossa ja Salve Hietalahdessa. Pian haluaisin tutustua myös Salutorgetiin. Paikallista herkkua ei oikein ole.

Sää on Helsingissä ajoittain hankala. Voi olla kylmää, jolloin kadut eivät ole kävelijän näkökulmasta kelvollisesti huolletut. Helsingissä on myös muiden paikkojen tavoin runsaasti rasittavia keski-ikäisiä ja iäkkäämpiä naisia, jotka saavat matkailijan hermostumaan. Yleensä Helsinki on turvallinen paikka, mutta tiistai-iltaisin on moni ulkomaalainen joutunut pahoinpidellyksi (tämän huomaa töissä keskiviikkoaamujen traumameetingeissä).

Kiitämme

  • hyvät ravintolat
  • mukavat ihmiset
  • julkinen liikenne
Moitimme
  • katujen kunnossapito
  • rasittavat ämmät
  • tiistai-illat

Elämyskameli suosittelee
omien matkailukokemusten ja arvioiden kertominen kommenttiosiossa

6 comments:

Pyry said...

Noi ravintolat nyt on niin hanukasta kuin olla ja voi.

Elämyskameli said...

No suosittele ite parempia! "Olla ja voi" - huooh.

Anonymous said...

aijoo, mä tiedän sen lentoaseman oheisrakennuksen. olin siellä megiksen kanssa. ostettiin balsapuuta (tai miten se nyt kirjotetaankan). lisäksi olin toisessa oheisrakennuksessa jossain työjutussa. mutta siellä oli melko tylsää.

HeliX said...

rasittavat ämmät on kyllä tosi rasittavia

Polaah said...

Karhupuiston R-Kioskin myyjätär on kyllä omaa luokkaansa. Hengaa tupakalla ovensuussa asiakkaiden kanssa, kertoo neljän oman raskautensa aikaisia himojaan (sementin haistelu/nuoleskelu mielenkiintoisena esimerkkinä) pyytämättä asiakkaalle ja jatkaa juttuaan vaikka asiakas on jo poistumassa ovesta. Tulee melkein maaseudun kiskantädit hänestä mieleen, toisaalta kodikasta, toisaalta pelottavan poikkeavaa Helsinkiläisestä juroudesta.

Cafe Piritassa en ole vieläkään käynyt, joku saa luvan joskus pyytää mut sinne jotta tulee testattua. Olisko kesä kuitenkin parempi ajankohta?

Julkisen liikenteen lisäksi voisi kiittää myös Helsingin pientä kokoa, ja sitä että suurin osa tarvittavista paikoista on kävelyetäisyydellä toisistaan.. Varsinkin jos sattuu asumaan kantakaupungin alueella.

Vilunki said...

Piriaitta on gyl kiva ainakin hyvässä seurassa! Kivaa henkilökuntaakin on, tai ei aikaakaan vihamielistä.