Sunday, December 19, 2010

Luukku 19: Kotka

Kotka on lintu ja viehättävä merikaupunki. Kotkaan kannattaa mennä, jos haluaa nähdä merikeskus Vellamon rakennuksen ja aulan ja ne kannattaa haluta nähdä. Meidän oli tarkoitus mennä puolitoista vuotta sitten merikeskus Vellamoon, mutta mentiinkin vain aulaan. Aulakin oli hieno ja merikeskuksen kaupassa oli paljon tavaraa, jota ei tehnyt mieli ostaa.

Merikeskusta etsien Kotkan keskustan liepeillä ajellessa tulee hyvä mieli katsellessa rehellistä tehdasmaisemaa. Rannassa on telakka-aparaatteja ja satoja autoja odottaa lastausta johonkin suuntaan. Olo on kuin 80-luvulla, kun uutisissa kerrottiin Holkerista.

Sunnuntaisin Kotkassa ruokapaikat ovat kortilla kesälläkin. Kokemuksesta osaan suositella Keskuskadun ja Koulukadun risteyksessä sijatsevaa Erkan-ravintolaa, jota me kantikset kutsumme hellästi Erkan Nakiksi. Sen vieressä on lisäksi myös sunnuntaisin auki oleva konditoria, josta saa hyviä leivoksia ja kaakaota. Paikallinen väestö kertoo myös, että kivenheiton päästä Erkan Nakista Mariankadulla on kohtuullinen kiinalainen.

Kotkassa järjestetään kuuleman mukaan myös Meripäivät. Mä en oo koskaan päässyt siellä käymään, mutta aikalaiskuvausten perusteella kyseessä lienee lähinnä teinien ryyppäjäisten ja markkinoiden sekoitus. Pitäis kyllä joskus mennä.

Kotkalaiset ihmiset näyttää kaikki Rampolta. Jos haluat tutustua ihmisiin menemättä itse Kotkaan, voi Rampon nähdä joskus meillä ja usein muutoin Helsingissä.

Elämyskameli suosittelee
merikeskus Vellamon aula ja Erkan Nakki

3 comments:

Anonymous said...

Erkan on legendaarinen! Kerran työmatkalla toisen Kotka-noviisin kanssa käytiin siellä ja mietittiin et kukakohan se Erkka on kun kaikki työntekijät näyttäisi olevan Lähi-Idästä. Sit myöhemmin mulle kerrottiin et paikan omistaja on nimeltään Erkan.

Polaah said...

Erkani on kyllä legendaarinen. Kotka muutoin on aika epä-legendaarinen. Meripäivät on nimenomaan teiniryyppäyksen ja markkinoiden sekoitus. Tungosta on ja puistot täynnä pissiviä känniläisiä. Ainiin joku Mamba vetää tietenkin keikan siellä.

Kotkassa on kyllä yks hieno paikka, Langinkosken Keisarillinen kalastusmaja.

Elämyskameli said...

Eilen Handyman kutsui maalaisjoulua lantatattien hupijuhliksi. Seurueessa ollut kotkalainen oli sitä mieltä, että tää luonnehdinta sopii myös Kotkan meripäiviin.