Tuesday, December 21, 2010

Luukku 21: Hämeenlinna

Hämeenlinna, Etelä-Suomen läänin pääkaupunki, on monen visiitin arvoinen. Tai ainakin visiitin arvoinen. Siellä on Stockaa lukuunottamatta kaikki, mitä ihminen tarvitsee: Prisma, jäätelöbaari, monipuolinen radiologian osasto ja kaksi asuntomessualuetta. Juna-asemakin on lähellä keskustaa.

Hämeen linna on selvästi vähemmän tylsä paikka kuin miltä se kuulostaa. Siellä järjestetään näyttelyitä ja esittelyjä, siellä on kahvila ja upeat maisemat. Lisäksi linnan vieressä on pari museota, esim. säästöpankkimuseo ja varsin mielenkiintoinen vankilamuseo.

Torin laidalla on hyvä kahvila, jossa Handymanin suureksi iloksi myydään kakkua, jota saa itse leikata haluamansa palan. Siellä tarjoillaan myös karjalanpiirakoita ja erilaisia leivoksia ja pullia. Kahvilan vieressä on lankakauppa, josta mä en löytänyt juuri mitään ostettavaa.

Hämeenlinnassa asuu hämäläisiä ihmisiä, jotka ovat legendan mukaan varovaisia ja hitaalla, mutta oikeasti varsin herttaisia. Hämeenlinnalaiset ovat tamperelaisten ohella sitä paitsi urbaaneimpia hämäläisiä, joista hämäläisyys on jo päässyt jotenkin karisemaan ja ne tuntuu vain kaupunkilaisilta, joilla on ihana murre ja vakava näkemys elämästä. Lammilaiset ja muut non-hämeenlinnalaiset on paljon hämäläisempiä.

Elämyskameli suosittelee
uudempi asuntomessualue

2 comments:

Anonymous said...

niin se on sairasta kun hämeenlinna on etelä-suomen läänin hallinnollinen pääkaupunki! se tais muuttua tän uuden aluejaon myötä. yritettiin opiskella aluejakokarttaa duunissa, ja niitä pääkaupunkeja,mutta se oli mahdotonta. tässä linkki aluehallinotouudistuksesta:
AVIt: http://www.avi.fi/fi/virastot/Sivut/Etusivu.aspx
ELY-keskukset: http://www.ely-keskus.fi/fi/Sivut/default.aspx

Elämyskameli said...

Mun mielestä on vain reilua, että helsinkiläisilläkin on mahdollisuus vierailla pääkaupungissa ilman että tarvii mennä ulkomaille. Exoottista baby!