Monday, December 20, 2010

Luukku 20: Tallinna

Tallinna ei oo mun mielestä kiva kohde. Suurelta osin se johtunee ennakkoluuloista ja vähintään yhtä suurelta osin siitä, että sinne pitää mennä ankeilla laivoilla. Mua myös nolottaa olla suomalaisturisti Tallinnassa, koska paikallisväestöllä on vähintään yhtä suuret ennakkoluulot mua kohtaan kuin toisinpäin.

Tallinnassa on vanha kaupunki. Vaikka mä oonkin kiinnostunut 1900-luvun historiasta, en oo vielä missään kaupngissa jaksanut kiinnostua vanhasta kaupungista. Historia on siellä liian vanhaa ja infrastruktuuri surkeaa. Tallinnassakin vanhan kaupungin kadut on päällystetty mukulakivin - kauheeta.

Tallinnaan meneminen on kiusallista, koska siellä on ihan sama fiilis kuin menisi esim. Nokialle. Samat Prismat ja Seppälät. Tältä mahtaa tukholmalaisesta tuntua Helsingissä. Keksisivät omat kauppaketjunsa perhana! Ruokakaupoissa Tallinnassa haisee juusto ja liha. Rahka on kohupiim, joka on mun mielestä ihan suunnattoman ruma sana. Satamassa on vastenmielisiä alkoholimyymälöitä, joissa myydään kossua ja salmiakkikossua siksareissa. Yääh.

Tallinnassa on kyllä ihania puistoja ja se niiden taidemuseo on rakennuksena upea ja näyttelytkin on ihan hienoja. Nää on ehkä Tallinnan parhaat puolet ja niiden vuoksi sinne kannattaa joskus mennä. Esim. kymmenen vuoden päästä taas.

Elämyskameli suosittelee
sorsat tallinnalaispuiston vesielementissä

6 comments:

Polaah said...

Mä tykkään Vanhasta Kaupungista, mukulakivetkään ei haittaa koska en korkokengillä (kuten ei Kamelikaan??) kuitenkaan kulje. Olen syönyt pari loistavaa ateriaa Vanhan kaupungin puolella, ei niissä perinteisissä turistipaikoissa vaan semmosissa pienemmissä mestoissa, very bueno. En vaan muista mitä ne oli. Ja yhden kerran on tullut juhlittua Tallinnassa, silloinen kokemus baareista oli ihan ok, valitettavasti en muista paljoa mutta ainakin alkoholi oli halpaa.

Tallinna muuten ei kyllä kiinnosta, mutta just Vanha kaupunki on mun mieleen. Ainiin oli siellä uudella puolella hyvä ja halpa kampaaja kun kerran kävin. Ja varmaan muunlaisiakin palveluita löytyy halvalla, ken mitäkin kaipaa...

Polaah said...

Pilaanko muuten jouluyllätyksen jos veikkaan, että aaton luukusta paljastuu Berliini??

Elämyskameli said...

Aattoaamun luukustahan pitää tulla jeesuslapsi!

Polaah said...

Mä en kyllä haluu et Kamelin kalenterissa on jeesuslapsi jouluaattona.

MrM. said...

Kyllä Tallinnassa on kivaa. Varsinkin kesällä. Raatihuoneen torilla on kiva istua, katsella maailman menoa, juoda olutta ja syödä pihviä. Kesällä kiva paikka!

Elämyskameli said...

Kuka on MrM? Vai onxe botti? Ihan mieletöntä, botti!