Thursday, December 9, 2010

Luukku 9: Oulu

Oulun wikipedia-sivulla kerrotaan sen olevan Pohjois-Suomen vanhin kaupunki (perustettu 1605) ja sijoittuneen imagokyselyssä suurten kaupunkien kärkeen. Mikäs siinä. Oulu on ihan mukava kaupunki ja jos se sijaitsisi jossain esim. Turun tienoilla, siellä viitsisi käydäkin joskus.

Oulun tärkein kaikkien tuntema fakta on se, että sieltä saa halpaa pitsaa. Ilmeisesti hintataso on nousussa sielläkin, mutta on pitsa esim. Helsingin hintoihin nähden vieläkin selvästi halvempaa. Joskus 2002-03 käytiin Oulussa Långstrumpin kanssa pileettämässä ja silloin pitsa maksoi 2,90 e. Oli vielä ihan hyvääkin.

Oulun ydin sijaitsee Rotuaarilla. Ytimen lisäksi siellä on Stocka, jossa pääsee melkein kaupunkilaistunnelmaan, mutta kuten Turussa tai Tampereella, koominen murre tuo oman eksoottisen säväyksensä ostoskeluun. Rotuaaria ei muuten voi kauheesti kehua, koska se nimi on niin pälli. Keksikää oululaiset omien teidenne nimet itse älkääkä väännelkö ranskalaisten sanoja!

Oulussa on Kärkkäinen. Mä ymmärrän, että se ei oo flagship store, mutta silti hieno ja ensimmäinen (ja ainoa) Kärkkäri, jossa mä oon käynyt. Missään muualla mä en oo nähnyt myytävän LED-lasinalusia, jotka vaihtaa väriä, kun juoman antaa olla alustalla pidempään. Sellainen oli paikko ostaa ja myöhemmin sain Handymanilta lahjaksi toisenkin. Lasinalusiksi ne on ehkä aavistuksen liian kiikkeriä (valitettava piirre lasinalusessa), mutta 80-luvun tunnelman herättäjinä omaa luokkaansa.

Kukaan ei oo sanonut mulle koskaan, että Oulu on hyvä kesäkaupunki. Kaikista muista Suomen kaupungeista näin hehkutetaan, mutta ilmeisesti Oulussa kannattaa olla realisti. Mä oon käynyt Oulussa lokakuussa, huhtikuussa ja tammikuussa ja aina on ollut lunta. Oulussa on siis aina lunta. En usko muuhun ennen kuin omin silmin näen. Oulussa on myös aina kylmä. Lankomiehen mukaan Oulussa asuu kahdenlaisia miehiä: niitä, jotka käyttävät pitkiä kalsareita ja niitä, jotka käyttävät kaksia pitkiä kalsareita.

Elämyskameli suosittelee
Kärkkäri

4 comments:

Polaah said...

Mä oon käyny Oulussa kerran kesällä, ja silloin siellä haisi tosi pahalle.

Anonymous said...

Mä oon käyny Oulussa mainitun bilematkan lisäksi kerran, se oli viime talvena ja silloinkin oli hemmetin kylmä.

Anonymous said...

Oulussa on huomionarvoista myös jotenkin osuva "paska kaupunni" -graffiti.

Vilunki said...

Oulussa taannoin opintojensa vuoksi asunut kaverini sanoi, että fäfän hajuun (iPhone koetti ehdottaa "haluun", heh!) tottuu ajan myötä. Se ei ole totta.