Wednesday, December 22, 2010

Luukku 22: Oslo

Ei jeesus. Taas kaupunki, josta mulla ei oo mitään sanottavaa. Mä oon käynyt Norjassa joskus takapenkki-iässä, silloin kun autoissa ei ollut ilmastointia. Oli himputin kuuma kesä ja autossa oli hirveän kuuma koko ajan. Me oltiin menossa Oslosta Bergeniin. Mä olin etukäteen lukenut, että Bergen on Euroopan sateisin kaupunki ja tää ilahdutti mua kuumassa autossa suuresti. Mun järkytys ja pettymys oli suuri, kun Bergenissä sittenkin paistoi aurinko ja oli ihan yhtä kuuma kuin muuallakin. Lisäksi mä oon käynyt joskus Lapissa ja uinut Jäämeressä, sekin oli Norjan puolella. Oslosta mulla ei oo muuta tietoa kuin se, että Handyman on nähnyt siellä paljon Stokke-vauvanvaunuja ja huumorintajuttomia norjalaisia.

Oslo siikseen, keskitytään muihin asioihin. Mä luin Ilta-Sanomia ja hämmennyin tapani mukaan mielipidepalstasta. Lehden mielipidepalstahan on käytännössä analoginen internetin keskustelupalsta, mutta koska päivitystahti on niin hidas, lehdessä ei oikeasti voi käydä mitään keskustelua. Niinpä jokainen viesti on keskustelunavaus. Pari mykistävän hienoa tekstiä siellä oli, esim. nimimerkin Redoutable(?) laatima joulujuhla-aiheinen päänavaus otsikolla Sopiiko jouluevankeliumi vielä joulujuhlaan: "Jouluevankeliumi on joulun ydinsanoma, eikä sitä ole vielä onnistuttu pilaamaan kaupallisuudella. Jos joulukuvaelmaa ei saa esittää joulujuhlassa, miksi ylipäänsä järjestää koko juhlaa? Vaikka itse ei olisikaan uskonnollinen, ei voi kiistää vanhaa kulttuuriperintöämme, kristinuskoa perimätapoineen. Tuskin tänne tulevat edes vaativat meitä luopumaan vanhoista uskonnollissävytteisistä juhlaperinteistämme." Joopa joo, tuli vähän puskan takaa samalla tavalla kuin Virpi Salmen esille tuoma Heinillä härkien kaukalon -tyypin ajatus. Toisen riemastuttavan mielipiteen esitti nimimerkki Ulkopuolinen tarkkailija otsikolla Mikä on sinun joululevytoiveesi?: "Tässä on joitakin mieleen tulleita 'lemppareitani'. Ehdoton ykkönen on ollut aina Maa on niin kaunis, ehkä etenkin Tapiolan yhteiskoulun kuoron tulkinta. Tuossa joululaulussa kiteytyy jotenkin se rauha, jota arvostan joulussa. Muita suosikkilaulujani ovat olleet Art Carneyn T'was the Night Before Christmas (1954), Big(sic!) Crosbyn Do You Hear What I Hear, vähän väistämättä White Christmas, Chris Rean Driving Home for Christmas ja Juice Leskisen Sika." Vähän väistämättä herää kysymys, että sou wot.

Toisena riemullisena aiheena haluaisin nostaa yleiseen keskusteluun Lettiksen 30-vuotissynttärit, jotka ovat tänään! Hurraa! Hurraa! Hurraa!! Lettis on ihanan touhukas tohottaja, joka on yhtäältä Nikkei-veitsen terävä tiedemies, toisaalta empaattinen mutta jämäkkä lääkäri ja kolmannelta herkkä, hyväsydäminen ja älykäs yksityishenkilö ja mulle hurjan rakas ystävä. Niinpä mä aionkin tänään mennä juhlimaan tuota valtaisan kummallisen Kameli-nickin itselleen valinnutta tyttökultaa. Paljon onnea, Lettipitko, paljon onnea vaan! And many more.

Elämyskameli suosittelee
Lettiksen private synttäripartyt, joihin ei ketä hyvänsä kutsutakaan

5 comments:

Anonymous said...

Joo gratulis vaan muija!

Tohon joulun kristillinen perinne -juttuun mä en lähe ees messiin, koska mä oon saanu jo kymmenien joulujen ajan kestää kristillistä terroria ja pahinta on just se kun alkaa se selitys että koko jouluhan on kuitenkin lähtöisin Jeesshuksen syntymästä. KVG: Saturnalia.

Anonymous said...

joo aivan faktaa, yhdyn edelliseen kirjottajaan! mä nyt tykkään juhlia vaikka kiinalaista uutta vuotta tai krishnan syntymäpäivää, jos sellasta ehdotetaan, mutta en mä kyllä niin välitä juhlan ideasta, juhla kun juhla :).

lisäksi infoa: luomumaitoon ei lisätä d-vitamiinia.

ja. kävin eilen töissä ja nyt taas ymmärrin, ketkä on niitä ihmisiä jotka äänestää persuja. mulle kaiken muun ohessa sanottiin esim: ootteko jo alottanu kielikylvyn vauvalle? kysyin että millasen kielikylvyn, mitäköhän kysyjä meinaa? no kävi ilmi, että kielikylpy on se kun vauva kuulee vovan puhuvan ulkomaankieltä.. ööö, mitäköhän muuta kieltä vovan pitäis sille puhua..? englantia.. kiinaa.. vai vaieta kokonaan. todella jännittävää ja ekzoottista tää elämä, kun on noita ulkomaankieliäkin.

vielä: synttäriä!!! gratulis oot nyt taas vuoden kypsempi!

Lettipitko said...

Edellinen kommentti ei mennyt jetsulleen oikein, joten uusi yritys:

Kiitos! Kiitos! Paras syntymäpäivälahja on tulla mainituksi Elämyskamelissa! Tämä ikuistaa suuren päiväni.

Nyt juhlimaan! Handyman on jo identifioinut Lettipitkon nykyisen sinkkukämpän korjauskohteet, joten illasta on odotettavissa ikimuistoinen.

Polaah said...

Lettipitko: ONNEA! Onko maininta Kamelissa yhtä elähdyttävää, kuin maininta Aku Ankassa? Seurassa (jonka yllättäen ja pyytämättä naapurin mummo pudotti postiluukusta) oli Vesa Keskinen joka oli aivan onnensa kukkuloilla kun hän oli päässyt Aku Ankkaan.

Harmi että mun syndet on vasta viikon kuluttua, en siis todennäköisesti pääse Kamelin mainitsemaksi :(

Mä mietin jo hetken että mistä suunnasta Långstrumpilla sitä kristillisterroria on voinut tulla mutta sit muistin että ihmisellähän on kaksi sukuhaaraa. Lienee siis sieltä toiselta suunnalta? Jotenkin vaikee aatella että esim. tapaninkahveilla vegetarius-kommenttien oheen piilotettaisiin jotain kristillistä sanomaa.

Oslosta mä en tiedä muuta kuin että siellä maksaa oluttuoppi jotain 9 euroo.

Anonymous said...

Siis kristillistä terroria ei missään nimessä oo tullu suvun suunnalta! Mutsin sukuhan on vielä meidän yhteistäkin sukua pakanallisempi. Syytän terrorista yhteiskuntaa, koulua (siis lukioon asti... Kauppiksessa ei sentään puhuta joulun sanomasta) jne. Myös jotkut muuten ihan fiksut ihmiset saattaa joulun aikoihin ryhtyä kristillisiks terroristeiks.

Miks mua taas yllytettiin menemään tähän? Nyt lopetan.